Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 55
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 75
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 109
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 55
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 75
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 109
Składniki
Upiec biszkopt:oddzielić żółtka od białek,białka ubić na sztywno z cukrem,dodać żółtka cały czas ubijając następnie obie mąki z proszkiem,wymieszać,wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Piec w temp.180-200 stopni na jasno złoty kolor
Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu,ostudzić .Obrać i opłukać truskawki,przygotować galaretki według przepisu na opakowaniu .Masło utrzeć z 2 łyżkami cukru,dodawać do masła budyń cały czas ucierając na koniec do smaku można dodać sok z cytryny
Upieczony i wystudzony biszkopt posmarować masą budyniową,powkładać w nią truskawki i zalać tężejąca galaretką (jeśli ktoś woli może biszkopt wcześniej jeszcze nasączyć)ciasto przygotowywałam na blaszce o wymiarach 39/27 cm