Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt z tego przepisu dzielę na trzy części. Dwie części ciasta przechowuję w lodówce zawinięte w folię. Na biszkopt można położyć inne (miękkie) owoce np. maliny.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 10918
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 621
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 7556
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 10918
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 621
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 7556
Składniki
Żółtka ubić z połową cukru, białka ubić z resztą cukru. Stopniowo dodawać białka do żółtek.
Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie dodać do masy jajecznej. Upiec biszkopt. Pod koniec pieczenia zmiejszyć tempereturę w piecu, później wyłączyć i zostawić jeszcze na chwilę w piecu.
Galaretki przygotować według przepisu, wystudzić do lekkiego zastygnięcia.
Biszkopt po wystygnięciu przekroić na trzy części. Jedną część posmarować kremem, poukładać truskawki. Ciasto zapiąć specjalną obręczą aby zabezpieczyć przed wypłynięciem galaretki. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.