Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt z tego przepisu dzielę na trzy części. Dwie części ciasta przechowuję w lodówce zawinięte w folię. Na biszkopt można położyć inne (miękkie) owoce np. maliny.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2295
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3341
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1391
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2136
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2295
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3341
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1391
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2136
Składniki
Żółtka ubić z połową cukru, białka ubić z resztą cukru. Stopniowo dodawać białka do żółtek.
Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie dodać do masy jajecznej. Upiec biszkopt. Pod koniec pieczenia zmiejszyć tempereturę w piecu, później wyłączyć i zostawić jeszcze na chwilę w piecu.
Galaretki przygotować według przepisu, wystudzić do lekkiego zastygnięcia.
Biszkopt po wystygnięciu przekroić na trzy części. Jedną część posmarować kremem, poukładać truskawki. Ciasto zapiąć specjalną obręczą aby zabezpieczyć przed wypłynięciem galaretki. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.