Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada z musem truskawkowym jest smaczna, delikatna i pięknie się prezentuje.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Truskawki umyć, usunąć szypułki, włożyć do rondla, wsypać cukier, zagotować następnie zmiksować.
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę dodając stopniowo po łyżce cukru i cukier waniliowy. Następnie ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku. Pod koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać olej i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 8-10 minut. Żelatynę zalać 2-3 łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje dodać kilka łyżek gorącej wody i dokładnie wymieszać. Do gorących zmiksowanych truskawek wsypać galaretkę, dodać rozpuszczoną żelatynę, sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Tężejący mus wyłożyć na zimny biszkopt i zwinąć roladę.
Roladę odłożyć do lodówki, kroić po dokładnym stężeniu. Przed pokrojeniem można oprószyć cukrem pudrem.