Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada z musem truskawkowym jest smaczna, delikatna i pięknie się prezentuje.
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 450
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej szynki z dodatkiem war...
Odsłon: 53
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 2069
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 450
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej szynki z dodatkiem war...
Odsłon: 53
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 2069
Składniki
Truskawki umyć, usunąć szypułki, włożyć do rondla, wsypać cukier, zagotować następnie zmiksować.
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę dodając stopniowo po łyżce cukru i cukier waniliowy. Następnie ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku. Pod koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać olej i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 8-10 minut. Żelatynę zalać 2-3 łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje dodać kilka łyżek gorącej wody i dokładnie wymieszać. Do gorących zmiksowanych truskawek wsypać galaretkę, dodać rozpuszczoną żelatynę, sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Tężejący mus wyłożyć na zimny biszkopt i zwinąć roladę.
Roladę odłożyć do lodówki, kroić po dokładnym stężeniu. Przed pokrojeniem można oprószyć cukrem pudrem.