Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada sezonowa, najlepszymi jabłkami do niej to papierówki. Szybkie ciasto, zwijane po upieczeniu.Ciasto miękkie, winne i pyszne. Piekę je od kilkudziesięciu lat, tutaj zmieniłam proporcje.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2430
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101867
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6258
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2430
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101867
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6258
Składniki
Blaszkę 34x38 wyłożyć papierem do pieczenia. Posypać tartą bułką. Pokrojone jabłka w cząstki, rozsypać po całej blaszce. Oprószyć cynamonem i posypać cukrem z wanilią.
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Przesiewać mąkę z proszkiem do jajek i delikatnie mieszać, jednocześnie dodając olej.Zalać owoce i wyrównać.
Piec ok. 25-30 min.175*. Sprawdzać żeby nie przesuszyć, bo będzie łamać się przy zwijaniu.
Przykryć ręcznikiem kuchennym i większą deską. Odwrócić, zdjąć blaszkę i papier.
Za pomocą ręcznika,zwijać ciepły biszkopt na roladę.Odstawić do całkowitego wystygnięcia.
Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem. Kroić w plastry.