Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada sezonowa, najlepszymi jabłkami do niej to papierówki. Szybkie ciasto, zwijane po upieczeniu.Ciasto miękkie, winne i pyszne. Piekę je od kilkudziesięciu lat, tutaj zmieniłam proporcje.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 176
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 527
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 87
Polecam.
Odsłon: 630
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 935
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 176
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 527
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 87
Polecam.
Odsłon: 630
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 935
Składniki
Blaszkę 34x38 wyłożyć papierem do pieczenia. Posypać tartą bułką. Pokrojone jabłka w cząstki, rozsypać po całej blaszce. Oprószyć cynamonem i posypać cukrem z wanilią.
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Przesiewać mąkę z proszkiem do jajek i delikatnie mieszać, jednocześnie dodając olej.Zalać owoce i wyrównać.
Piec ok. 25-30 min.175*. Sprawdzać żeby nie przesuszyć, bo będzie łamać się przy zwijaniu.
Przykryć ręcznikiem kuchennym i większą deską. Odwrócić, zdjąć blaszkę i papier.
Za pomocą ręcznika,zwijać ciepły biszkopt na roladę.Odstawić do całkowitego wystygnięcia.
Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem. Kroić w plastry.