Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie babeczki dla niespodziewanych gości
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 55
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 72
Dzisiaj gołąbki z grzybami , przygotowane na prośbę ciężarnej, a jak to mówią...
Odsłon: 562
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 55
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 72
Dzisiaj gołąbki z grzybami , przygotowane na prośbę ciężarnej, a jak to mówią...
Odsłon: 562
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę następnie dodać pomału cukier i nadal miksować. Zmniejszyć obroty do najmniejszych i dodawać po jednym żółtku.
Na koniec dodawać po 1 łyżce przesianej mąki. Papilotki do muffinek ułożyć w blaszce. Nakładać po łyżce budyniu. Po czym kolejna łyżka ciasta
Piec w nagrzanym piekarniku w 175' 12min.