Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z masą bananową i pianką brzoskwiniową. Ciasto bardzo delikatne i pyszne.
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 301
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 2968
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 22
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 146
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 301
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 2968
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 22
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 146
Składniki
biszkopt- Żółtka zalewamy octem, potem mieszamy.Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po trochu żółtek, ubijamy. Przesiewamy mąki z proszkiem. Delikatnie mieszamy,dolewając olej i olejek. Wykładamy na blaszkę (30x40) z papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 min.170*. Biszkopt nasączamy podgrzanym dżemem.
masa-Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do lekkiego tężenia. Banany zmiażdżyć widelcem. Miękkie masło utrzeć z pudrem, potem bananami. Dolewać galaretki i zmiksować. Wyłożyć na dżemie.
pianka-Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do lekkiego tężenia. Jogurty zmiksować, dolewając tężejące galaretki. Wyłożyć na masie bananowej.
Na górę zetrzeć czekoladę i schłodzić w lodówce.