Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z masą bananową i pianką brzoskwiniową. Ciasto bardzo delikatne i pyszne.
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 24
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 150
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 24
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 150
Składniki
biszkopt- Żółtka zalewamy octem, potem mieszamy.Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po trochu żółtek, ubijamy. Przesiewamy mąki z proszkiem. Delikatnie mieszamy,dolewając olej i olejek. Wykładamy na blaszkę (30x40) z papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 min.170*. Biszkopt nasączamy podgrzanym dżemem.
masa-Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do lekkiego tężenia. Banany zmiażdżyć widelcem. Miękkie masło utrzeć z pudrem, potem bananami. Dolewać galaretki i zmiksować. Wyłożyć na dżemie.
pianka-Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do lekkiego tężenia. Jogurty zmiksować, dolewając tężejące galaretki. Wyłożyć na masie bananowej.
Na górę zetrzeć czekoladę i schłodzić w lodówce.