Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne ciasto, na biszkopcie.Ciasto z kremem budyniowo-ananasowym z ananasem i kremem jogurtowym. Ciasto tortowe, bardzo pyszne.
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 221
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 44
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 885
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 49
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 221
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 44
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 885
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 49
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dalej ubijać dodając po żółtku. Przesiewać budynie z kisielami i proszkiem do pieczenia, ale już mieszać łopatką. Wyłożyć na blaszkę 30x40 z papierem do pieczenia.Piec ok.25-30 min. w 175*. krem ananasowy-Rozmieszać budynie ze szklanką soku.Resztę soku zagotować i ugotować budynie. Odstawić i zaraz wmieszać galaretki potem masło.Odstawić do lekkiego tężenia, mieszając od czasu do czasu.Rozsmarować na biszkopcie i poukładać cząstki ananasa.
krem jogurtowy-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i schłodzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem cukrem, potem Śnieżką. Dodawać porcjami jogurt i serek.Na koniec dolewać żelatynę i zmiksować.Wyłożyć na ananasa. Na górę zetrzeć czekoladę.