Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne ciasto, na biszkopcie.Ciasto z kremem budyniowo-ananasowym z ananasem i kremem jogurtowym. Ciasto tortowe, bardzo pyszne.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 515
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16774
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 497
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 515
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16774
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 497
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dalej ubijać dodając po żółtku. Przesiewać budynie z kisielami i proszkiem do pieczenia, ale już mieszać łopatką. Wyłożyć na blaszkę 30x40 z papierem do pieczenia.Piec ok.25-30 min. w 175*. krem ananasowy-Rozmieszać budynie ze szklanką soku.Resztę soku zagotować i ugotować budynie. Odstawić i zaraz wmieszać galaretki potem masło.Odstawić do lekkiego tężenia, mieszając od czasu do czasu.Rozsmarować na biszkopcie i poukładać cząstki ananasa.
krem jogurtowy-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i schłodzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem cukrem, potem Śnieżką. Dodawać porcjami jogurt i serek.Na koniec dolewać żelatynę i zmiksować.Wyłożyć na ananasa. Na górę zetrzeć czekoladę.