Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z biszkoptami kakaowymi. Przełożone kremem, budyniowo-śmietankowo-krówkowym. Ciasto rozpływa się w ustach, jest przepyszne.
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 524
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 668
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 524
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 668
Składniki
biszkopt-Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po jednym żółtek, ubijamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem i kakao.Delikatnie mieszamy,dolewając też olej. Wykładamy do blaszki 30x40, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min.175*. Odwrócić zdjąć papier, wystudzić. Drugi pieczemy tak samo. Jeden wkładamy z powrotem do blaszki z zabezpieczonymi bokami.
krem-Ugotować budyń,zdjąć z pieca i przykryć ściśle folią spożywczą. Ostudzić, albo często mieszać, żeby na powierzchni nie zrobiła się skórka. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem, potem śnieżką. Następnie dodawać porcjami jogurt, serek, masę krówkową i budyń, ciągle miksując. Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować.Wyłożyć na biszkopt w blaszce. Przykryć drugim biszkoptem i schłodzić.
polewa- Czekoladę wraz ze śmietanką i masłem, podgrzewać nad parą. Mieszać do rozpuszczenia czekolady. Lekko przestygniętą, posmarować górę ciasta. Z białą czekoladą postąpić tak samo, ale przelać do rożka papierowego i zrobić esy-floresy.