Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proste w przygotowaniu ciasto biszkoptowe z kremem śmietankowym , truskawkami i galaretką. Ciasto do popołudniowej kawy czy herbatki. Puszysty lekki biszkopt, delikatnie słodki krem śmietankowy , słodkie truskawki. Wszystko zalane truskawkową galaretką.
mikser, garnek, łyżka drewniana, łyżka, blaszka, papier do pieczenia,
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 62
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 58
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 1592
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 94
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 62
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 58
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 1592
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 94
Składniki
Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej. Blaszka wielkości 27/22 cm. wyłożona papierem do pieczenia. Biszkopt; Białka oddzielić od żółtek następnie ubić na sztywno ze szczyptą soli, nie przerywając ubijania dodawać na przemian żółtka i cukier. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną przesiać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać łyżką drewnianą do połączenia składników. Masę wyłożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35 minut , a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu biszkopt całkowicie wystudzić , przekroić na dwa placki. Składanie ciasta; Spodni placek czyli dół biszkoptu włożyć do blaszki, nasączyć ponczem i rozsmarować czek śliwkę , rozłożyć połowę kremu śmietankowego , na krem rozłożyć oczyszczone pokrojone truskawki. Nakryć drugim plackiem , posmarować czek śliwką , rozłożyć pozostały krem śmietankowy , na górę poukładać truskawki. Całość zalać tężejącą galaretką , włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Krem śmietankowy; Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem , pod koniec dodajemy śmietan fix. Galaretka; W garnku gotujemy 700 ml. wody , gdy sie zagotuje zdejmujemy wsypujemy galaretki i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia, odkładamy do lekkiego stężenia. Poncz; Wszystkie składniki na poncz wymieszać.
Ciasto biszkoptowe w przekroju.
Ciasto do zalania galaretką.
Ciasto gotowe do podania.