Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkoptowy przekładaniec z bezą"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 162
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22384
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 198
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 162
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22384
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 198
Składniki
Blaty: rozbij 2 jajka, oddziel żółtka od białek. Białka z dwóch jajek wymieszaj z 2 łyżkami zimnej wody i ubij, powoli dosypując 10 dag cukru. Rozbij trzecie jajko, oddziel żółtko od białka. Wszystkie żółtka połącz z pianą z białek. Mąkę pszenną wymieszaj z mąką ziemniaczaną i proszkiem. Dodaj do masy jajecznej, delikatnie wymieszaj.
Dwie tortownice wyłóż pergaminem, na spodzie każdej rozsmaruj połowę ciasta. Wszystkie pozostałe białka wymieszaj z 10 dag cukru. Ubij. Pianę rozłóż na biszkoptach. Posyp płatkami migdałowymi. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz ok. 30 minut. Wystudź.
Przełożenie: rabarbar oczyść, pokrój na kawałki, przełóż do garnka. Dosyp cukier. Gotuj 5 minut. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z odrobiną wody, wlej do rabarbaru. Gotuj dalej, aż masa zgęstnieje. Wystudź ją. Śmietanę ubij z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Na jednym blacie rozsmaruj masę rabarbarową. Przykryj ją bitą śmietaną i drugim biszkoptem. Tort schładzaj ok. 2 godzin. Oprósz cukrem pudrem.
ok. 1 godziny i 45 minut . Chłodzenie ok. 2 godzin. 1 porcja 430 kcalŹródło: Tina