Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczyście, jeśli nie mamy worka do pieczenia. Niestety, nie miałam woreczka, więc spróbowałam nowej metody, która by sprawiła, że mięsko jest soczyste i smaczne. Wyszła smaczna i nie sucha w każdym razie. Tak przygotowaną polędwicę można również podać w grubych plastrach do obiadu z sosem, nie tylko na zimno.
Blacha do pieczenia, naczynie żaroodporne, łyżeczka
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 207
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25125
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 207
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25125
Składniki
Mięso nacieramy przyprawami oprócz miodu i zostawiamy na pół godziny do odpoczęcia. Łodygi selera po umyciu obkładamy z z każdej strony.
Mięso owijamy w folię do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach Celsjusza przez 1 godzinę.
Po godzinie otwieramy folie i pieczemy przez następną godzinie w 150 stopniach Celsjusza.
Po tym czasie przekładamy do naczynia żaroodpornego wraz z sokiem i polewamy miodem, przykrywamy i i pieczemy następne 30 minut.
Po wyjęciu z piekarnika studzimy i podajemy na zimno z kanapkami. Smacznego.