Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczyście, jeśli nie mamy worka do pieczenia. Niestety, nie miałam woreczka, więc spróbowałam nowej metody, która by sprawiła, że mięsko jest soczyste i smaczne. Wyszła smaczna i nie sucha w każdym razie. Tak przygotowaną polędwicę można również podać w grubych plastrach do obiadu z sosem, nie tylko na zimno.
Blacha do pieczenia, naczynie żaroodporne, łyżeczka
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8390
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253731
Polecam.
Odsłon: 1482
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8390
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253731
Polecam.
Odsłon: 1482
Składniki
Mięso nacieramy przyprawami oprócz miodu i zostawiamy na pół godziny do odpoczęcia. Łodygi selera po umyciu obkładamy z z każdej strony.
Mięso owijamy w folię do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach Celsjusza przez 1 godzinę.
Po godzinie otwieramy folie i pieczemy przez następną godzinie w 150 stopniach Celsjusza.
Po tym czasie przekładamy do naczynia żaroodpornego wraz z sokiem i polewamy miodem, przykrywamy i i pieczemy następne 30 minut.
Po wyjęciu z piekarnika studzimy i podajemy na zimno z kanapkami. Smacznego.