Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczyście, jeśli nie mamy worka do pieczenia. Niestety, nie miałam woreczka, więc spróbowałam nowej metody, która by sprawiła, że mięsko jest soczyste i smaczne. Wyszła smaczna i nie sucha w każdym razie. Tak przygotowaną polędwicę można również podać w grubych plastrach do obiadu z sosem, nie tylko na zimno.
Blacha do pieczenia, naczynie żaroodporne, łyżeczka
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1051
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1167
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 220
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1051
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1167
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 220
Składniki
Mięso nacieramy przyprawami oprócz miodu i zostawiamy na pół godziny do odpoczęcia. Łodygi selera po umyciu obkładamy z z każdej strony.
Mięso owijamy w folię do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach Celsjusza przez 1 godzinę.
Po godzinie otwieramy folie i pieczemy przez następną godzinie w 150 stopniach Celsjusza.
Po tym czasie przekładamy do naczynia żaroodpornego wraz z sokiem i polewamy miodem, przykrywamy i i pieczemy następne 30 minut.
Po wyjęciu z piekarnika studzimy i podajemy na zimno z kanapkami. Smacznego.