Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczyście, jeśli nie mamy worka do pieczenia. Niestety, nie miałam woreczka, więc spróbowałam nowej metody, która by sprawiła, że mięsko jest soczyste i smaczne. Wyszła smaczna i nie sucha w każdym razie. Tak przygotowaną polędwicę można również podać w grubych plastrach do obiadu z sosem, nie tylko na zimno.
Blacha do pieczenia, naczynie żaroodporne, łyżeczka
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2907
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2907
Składniki
Mięso nacieramy przyprawami oprócz miodu i zostawiamy na pół godziny do odpoczęcia. Łodygi selera po umyciu obkładamy z z każdej strony.
Mięso owijamy w folię do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach Celsjusza przez 1 godzinę.
Po godzinie otwieramy folie i pieczemy przez następną godzinie w 150 stopniach Celsjusza.
Po tym czasie przekładamy do naczynia żaroodpornego wraz z sokiem i polewamy miodem, przykrywamy i i pieczemy następne 30 minut.
Po wyjęciu z piekarnika studzimy i podajemy na zimno z kanapkami. Smacznego.