Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pojawił się w domu biały mak i co z tym fantem zrobić...
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1064
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 372
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1186
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 234
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1064
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 372
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1186
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 234
Składniki
do ciepłego mleka dodać drożdże i rozpuścić. dodać jajka, cukier,sól i mąkę i wymieszać dokładnie.wymieszać z masłem ciasto.wyrobić je do momentu aż ciasto będzie miało delikatną, sprężystą i gładką konsystencję.odstawić w ciepłe miejsce i nakryć je lnianą ściereczką na około pół godziny.
ciasto podzielić na dwie równe części przygotować masę makową wymieszaną z bakaliami .ciasto przełożyć na stolnicę, podsypaną mąką, rozwałkować ciasto i nałożyć na nie masę makową, a następnie zwinąć wraz z nadzieniem.dokładnie tak samo zrobić z drugą częścią ciasta. Włożyć oba makowce na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia na około 40-50 minut do piekarnika i piec w temp 180 stopni C. Ostudzić i polać polewą.