Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba każdy zna ten prl-owski przysmak....Bardzo słodki, ale przepyszny, z mnóstwem bakalii i herbatnikami. Smak mojego dzieciństwa. Gorąco polecam.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8339
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 477
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8339
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 477
Składniki
Masło rozpuścić . Dodać cukier, wodę, kakao, wymieszać i ostudzić (może być lekko ciepłe). Do dużego garnka wsypać mleko, bakalie i herbatniki. Na to wylać masę maślaną, dokładnie wymieszać i wlać do formy keksówki wyłożonej folią aluminiową. Włożyć do lodówki i schłodzić.