Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błotniak to moje ulubione ciasto, jest dla mnie bazą pod bardzo wiele wypieków. Wystarczy coś do niego dodać, innym razem posypać i już mamy idealne ciasto. Dziś u mnie błotniak z borówkami.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666285
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 101
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 561
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5752
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 980
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666285
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 101
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 561
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5752
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 980
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
Margarynę roztapiamy. Do roztopionej margaryny dodajemy mleko, cukier, dżem, jajko, cynamon i sodę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Do ciasta dodajemy mąkę i kaszę mannę.
Mieszamy i wylewamy ciasto na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wierzch posypujemy rozmrożonymi borówkami. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180'C przez około 60 minut.
Ciasto po upieczeniu obsypujemy cukrem pudrem i odstawiamy do wystygnięcia. Smacznego !!!