Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błotniak to moje ulubione ciasto, jest dla mnie bazą pod bardzo wiele wypieków. Wystarczy coś do niego dodać, innym razem posypać i już mamy idealne ciasto. Dziś u mnie błotniak z borówkami.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5755
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9562
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 266
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5755
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9562
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 266
Składniki
Margarynę roztapiamy. Do roztopionej margaryny dodajemy mleko, cukier, dżem, jajko, cynamon i sodę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Do ciasta dodajemy mąkę i kaszę mannę.
Mieszamy i wylewamy ciasto na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wierzch posypujemy rozmrożonymi borówkami. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180'C przez około 60 minut.
Ciasto po upieczeniu obsypujemy cukrem pudrem i odstawiamy do wystygnięcia. Smacznego !!!