Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błotniak to moje ulubione ciasto, jest dla mnie bazą pod bardzo wiele wypieków. Wystarczy coś do niego dodać, innym razem posypać i już mamy idealne ciasto. Dziś u mnie błotniak z borówkami.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118224
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8437
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2177
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1553
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118224
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8437
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2177
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1553
Składniki
Margarynę roztapiamy. Do roztopionej margaryny dodajemy mleko, cukier, dżem, jajko, cynamon i sodę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Do ciasta dodajemy mąkę i kaszę mannę.
Mieszamy i wylewamy ciasto na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wierzch posypujemy rozmrożonymi borówkami. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180'C przez około 60 minut.
Ciasto po upieczeniu obsypujemy cukrem pudrem i odstawiamy do wystygnięcia. Smacznego !!!