Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna babka na oleju nie tylko na święta , możesz ją również upiec w keksówce .
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 682
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 654
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 247
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 682
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 654
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 247
Składniki
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem dodaj olej oraz przesiane obie mąki z proszkiem i kakao . Wszystko dokładnie wymieszaj .
Formę na babkę wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą , wylej ciasto i wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika i piec około 35 minut lub do suchego patyczka .
Babkę po wystudzeniu polej polewą i posyp posypką dekoracyjną.