Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z serii "dla niezapowiedzianych gości". Błyskawiczne, pyszne ciasteczka z ciasta francuskiego i rozpływającej się czekolady. Można dodać gorzką, mleczną, białą - z każdą smakują wyśmienicie ;)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 48
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 48
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty ok. 5x5 cm. Tabliczkę czekolady podzielić na pojedyncze kostki.
Kostkę czekolady kłaść na kwadracie ciasta francuskiego, przykryć go drugim i mocno dociskać na brzegach - żeby czekolada nie wypłynęła podczas pieczenia. Przygotować tak wszystkie ciasteczka i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Żółtko rozmieszać i smarować nim ciasteczka. Na koniec posypać cukrem.
Piec na dolnej szynie piekarnika na złoty kolor w temperaturze 200 stopni przez 10-15 minut. Smacznego :) Najlepiej smakują zaraz po upieczeniu i lekkim przestudzeniu - wtedy czekolada w środku jest płynna :)