Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z serii "dla niezapowiedzianych gości". Błyskawiczne, pyszne ciasteczka z ciasta francuskiego i rozpływającej się czekolady. Można dodać gorzką, mleczną, białą - z każdą smakują wyśmienicie ;)
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 133
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4169
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 174
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 133
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4169
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 174
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty ok. 5x5 cm. Tabliczkę czekolady podzielić na pojedyncze kostki.
Kostkę czekolady kłaść na kwadracie ciasta francuskiego, przykryć go drugim i mocno dociskać na brzegach - żeby czekolada nie wypłynęła podczas pieczenia. Przygotować tak wszystkie ciasteczka i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Żółtko rozmieszać i smarować nim ciasteczka. Na koniec posypać cukrem.
Piec na dolnej szynie piekarnika na złoty kolor w temperaturze 200 stopni przez 10-15 minut. Smacznego :) Najlepiej smakują zaraz po upieczeniu i lekkim przestudzeniu - wtedy czekolada w środku jest płynna :)