Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto w 20 minut. Tylko krótko wymieszać i gotowe. Dzięki dyni i olejowi jest wilgotne, coś jak brownie. Przyprawy sprawiają że ciasto pachnie jak piernik a z masy serowej unosi się zapach wanilii. Pomysł na ciasto wpadł mi dzisiaj do głowy, no i wpadło mi też więcej oleju niż chciałam. Było pyszne ale tłuste, Tym bardziej że całe ciasto zjedliśmy jeszcze ciepłe :) Wam podaję dobrą ilość składników.
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owo...
Odsłon: 219
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 125
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owo...
Odsłon: 219
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 125
Składniki
Blaszka 23 X 23 cm wysmarowana tłuszczem i posypana bułką. Zaczynamy od włączenia piekarnika na 175 C. Masa serowa. Wszystkie składniki krótko zmiksować. Ciasto. Jajka, cukier, olej, puree, zmiksować tylko do połączenia się składników. Mąkę wymieszać z przyprawami, proszkiem, sodą i solą. Suche składniki wsypać do mokrych i mieszać łyżką do połączenia. Ciasto przelać do blaszki. Łyżką nakładać kleksy masy serowej. Piec ok. 60 minut w 175 C. Ciasto można posypać pudrem z kakao, lud ostudzone polać gorzką polewą czekoladową. Moje się nie doczekało, poszło całe jeszcze ciepłe.