Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste, a jakże smakowite:)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1307
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5835
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8840
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18472
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1307
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5835
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8840
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18472
Składniki
2 opakowania wiórków wsypujemy do zimnego mleka dodajemy żółtka, mąki i cukry. Wszystko dobrze mieszamy i zagotowujemy cały czas mieszając. Od zagotowania gotujemy jeszcze 2 min. i odstawiamy do wystygnięcia.
Ucieramy masło i dodajemy po trochu budyń. Rozpuszczamy żelatynę i dodajemy do masy.
Na blachę układamy krakersy na to budyń, znowu krakersy, budyń i kkrakesy (3 warstwy) Każdą warstwę masy, za wyjątkiem ostatniej sypiemy płatkami migdałów, a wierzch wiórkami. Wstawiamy do lodówki.
Smacznego!