Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na Murzynka z polewą kakaową, którego przygotujecie ekspresowo.
Forma 36 cm x 25 cm
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 135
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 416
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 57
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 135
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 416
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 57
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zmiksować. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 50-60 min. w temp. 180ºC. Gdy ciasto ostygnie przygotować polewę. Do rondelka włożyć masło, dodać mleko, cukier puder i kakao. Podgrzewać trzymając rondelek nad ogniem (nie dopuścić do zagotowania!) i cały czas mieszać. Po rozpuszczeniu i połączeniu składników podgrzewać jeszcze kilka minut, aż polewa lekko zgęstnieje. Polać ciasto.