Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak urozmaicić smak świątecznych ciast? Przygotuj piernik kawowy, który z pewnością pokochają twoi bliscy. To wyjątkowo delikatne, miękkie i puszyste ciasto, które sprawdzi się zarówno na co dzien, jak i od święta.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5413
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1774
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5323
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1825
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5413
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1774
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5323
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1825
Składniki
Wszystkie suche składniki (mąkę, kakao, sodę oczyszczoną oraz przyprawę do piernika) łączymy ze sobą i przesiewamy, aby pozbyć się zbędnych grudek.
Masło ucieramy z cukrem, do momentu otrzymania jasnego i puszystego kremu. Dodajemy kawę rozpuszczalną i kawę inkę i szybko miksujemy, a następnie stopniowo dodajemy do nich po jednym żółtku z jajka, nieustannie ucierając. Do masy dodajemy również miód, śmietanę oraz partiami suche składniki. Całość wyrabiamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno białka. Dzielimy je na trzy części i delikatnie łączymy z ciastem.
Ciasto przelewamy do keksówki wysmarowanej masłem i pieczemy przez ok 60 minut w temperaturze 165 stopni. Upieczone i przestudzone ciasto możesz przełożyć konfiturą.