Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik o dość mocnym posmaku malin. Sernik gotowy do pieczenia w 15 - 20 minut.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 907
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1089
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2821
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 907
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1089
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2821
Składniki
Wszystkie produkty powinny mieć temperaturę pokojową. Ser ubijamy z dwoma cukrami, stopniowo dodajemy po jednym jajku, potem powoli dolewamy olej. 1/3 masy serowej odkładamy do miski i mieszamy z budyniem malinowym i barwnikiem. Pozostałe 2/3 masy mieszamy z budyniem czekoladowym. Spód tortownicy 22 cm wykładamy herbatnikami. Na herbatniki wylewamy masę czekoladową i łyżką punktowo wykładamy masę malinową. Potem nożem kulistymi ruchami mieszamy masy. Sernik pieczemy około 50 minut w 180 C.