Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny deser, pyszny dodatek do kawy lub herbaty.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 112
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 323
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 86
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 95
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 112
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 323
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 86
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 95
Składniki
Do miski wsypać mąkę pszenną, kokosową, kukurydzianą i proszek do pieczenia, wymieszać. Dodać masło, margarynę, cukier puder żółtka i śmietanę. Posiekać nożem, połączyć składniki i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię, odłożyć do lodówki na pół godziny.
Foremki z pomocą pędzelka posmarować rozpuszczonym masłem. Następnie ciasto rozwałkować na grubość 4-5 mm i wylepić foremki. Nakłuć widelcem, ułożyć na blaszce, włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.
Borówki wsypać do rondla, dodać cukier, 2 łyżki wody, rozgotować, przetrzeć przez sito. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody. Ser biały zmiksować z cukrem waniliowym. Dodać serek homogenizowany, przecier z borówek i płynną żelatynę, powtórnie zmiksować. Masę serową przełożyć do rękawa cukierniczego i napełnić upieczone, zimne babeczki. Ozdobić według własnego uznania, schłodzić.