Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny deser, pyszny dodatek do kawy lub herbaty.
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1108
Taką cebulką można dodawać do burgerów, śledzi i innych ryb. Mozna przechowyw...
Odsłon: 241
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1108
Taką cebulką można dodawać do burgerów, śledzi i innych ryb. Mozna przechowyw...
Odsłon: 241
Składniki
Do miski wsypać mąkę pszenną, kokosową, kukurydzianą i proszek do pieczenia, wymieszać. Dodać masło, margarynę, cukier puder żółtka i śmietanę. Posiekać nożem, połączyć składniki i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię, odłożyć do lodówki na pół godziny.
Foremki z pomocą pędzelka posmarować rozpuszczonym masłem. Następnie ciasto rozwałkować na grubość 4-5 mm i wylepić foremki. Nakłuć widelcem, ułożyć na blaszce, włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.
Borówki wsypać do rondla, dodać cukier, 2 łyżki wody, rozgotować, przetrzeć przez sito. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody. Ser biały zmiksować z cukrem waniliowym. Dodać serek homogenizowany, przecier z borówek i płynną żelatynę, powtórnie zmiksować. Masę serową przełożyć do rękawa cukierniczego i napełnić upieczone, zimne babeczki. Ozdobić według własnego uznania, schłodzić.