Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny na pewno jesienne wieczory umili!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420281
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1704
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119710
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420281
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1704
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119710
Składniki
Beza: Białka ubijamy z cukrem. Wsypujemy proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, krojone orzechy i pokruszone wafelki. Pieczemy do 35 minut w 180 stopniach.
Masa krówkowo kokosowa: Masło ucieramy z kajmakiem i wiórkami kokosowymi. Masa budyniowa i czekoladowa: Na mleku gotujemy budyń. Studzimy i łączymy z utartym masłem. Dodajemy cukier puder do smaku wraz z alkoholem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do połowy kremu dodajemy i miksujemy.
Biszkopty pieczemy tak samo: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36. Borówkowa chmurka: Śmietankę ubijamy. Borówki podgotowujemy i blendujemy. Galaretki rozpuszczamy w borówkach. Do śmietanki dajemy galaretkę miksujemy, wlewamy borówki mieszamy. Na końcu wsypujemy startą czekoladę.
Warstwa brzoskwiniowa: Dżem podgrzewamy i rozpuszczamy w nim galaretkę. Przełożenie: Biszkopt kakaowy- masa czekoladowa- beza- masa krówkowo kokosowa- delicje- warstwa brzoskwiniowa- masa budyniowa jasna- biszkopt jasny- borówkowa chmurka