Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny na pewno jesienne wieczory umili!
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 28
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12563
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 28
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12563
Składniki
Beza: Białka ubijamy z cukrem. Wsypujemy proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, krojone orzechy i pokruszone wafelki. Pieczemy do 35 minut w 180 stopniach.
Masa krówkowo kokosowa: Masło ucieramy z kajmakiem i wiórkami kokosowymi. Masa budyniowa i czekoladowa: Na mleku gotujemy budyń. Studzimy i łączymy z utartym masłem. Dodajemy cukier puder do smaku wraz z alkoholem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do połowy kremu dodajemy i miksujemy.
Biszkopty pieczemy tak samo: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36. Borówkowa chmurka: Śmietankę ubijamy. Borówki podgotowujemy i blendujemy. Galaretki rozpuszczamy w borówkach. Do śmietanki dajemy galaretkę miksujemy, wlewamy borówki mieszamy. Na końcu wsypujemy startą czekoladę.
Warstwa brzoskwiniowa: Dżem podgrzewamy i rozpuszczamy w nim galaretkę. Przełożenie: Biszkopt kakaowy- masa czekoladowa- beza- masa krówkowo kokosowa- delicje- warstwa brzoskwiniowa- masa budyniowa jasna- biszkopt jasny- borówkowa chmurka