Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na rewelacyjny i szybki sernik na zimno z borówkami :)
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 440
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5534
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 440
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5534
Składniki
Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. MASA SEROWA Borówki blendujemy na mus.Do dużej miski dajemy ser, dodajemy mus z borówek oraz cukier puder i wszystko miksujemy na gładką masę.
Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do masy serowej. Wszystko dokładnie miksujemy. W 125ml wrzątku rozpuszczamy żelatynę, dokładnie mieszamy i studzimy. Żelatynę dodajemy do masy serowej i dokładnie miksujemy chwilę na wysokich obrotach.
Dno blaszki wykładamy herbatnikami, na nie dajemy połowę masy serowej, przykrywamy kolejną warstwą herbatników i dajemy resztę masy
dajemy trzecią warstwę herbatników.Ciasto dajemy do lodówki.
MASA ŚMIETANKOWA Śnieżkę ubijamy w 200ml mleka. Następnie w osobnej miseczce mieszamy żelatynę w 100ml wrzątku, studzimy. Żelatynę dajemy do śnieżki i mieszamy.
Masę wylewamy na ciasto. Wsadzamy całość do lodówki by stężało.
Następnie trzemy na ciasto czekoladę.
Polecam by ciasto poleżało w lodówce najlepiej całą noc by herbatniki namiękły. Ciasto wtedy rewelacyjnie się kroi, pięknie wygląda i wspaniale smakuje.