Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały lekki letni deser, orzeźwiający smak kwaśnych borówek oraz innych owoców jagodowych.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1021
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 500
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 581
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 4393
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 138
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 5954
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1021
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 500
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 581
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 4393
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 138
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 5954
Składniki
300 g borówek umyj i zagotuj z 2 łyżkami wody 2 łyżkami cukru. Zblenduj i zostaw do ostygnięcia.
Biszkopty zblenduj z masłem i sokiem cytrynowym. Rozłóż na dnie tortownicy, dokładnie uklep. Wstaw do lodówki.
Paczkę żelatyny zalej 4 łyżkami zimnej wody, zamieszaj i odstaw na kilka minut. Potem lekko podgrzej do rozpuszczenia.
Serek mascarpone ubij z rozdrobnionymi borówkami, na koniec dodaj powoli zelatynę. Miksuj do uzyskania gładkiej masy. Krem borówkowy rozłóż na spodzie z biszkoptów i wstaw do lodówki. Kiedy masa stężeje zacznij przygotowywać białą warstwę.
Paczkę żelatyny zalej 4 łyżkami zimnej wody., zamieszaj i odstaw do napęcznienia. Potem podgrzej do rozpuszczenia.
Śmietankę ubij. Jogurt zmiksuj z 2 łyżkami cukru a następnie dodaj rozpuszczoną żelatynę i jeszcze chwilkę razem zmiksuj. Masę wymieszaj z ubitą śmietaną oraz pozostałymi owocami. Postępuj teraz dosyć sprawnie bo masa szybko tężeje. Wylej krem na borówkową warstwę, część owoców możesz ułożyć na wierzchu, zatapiając je tylko częściowo. Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia