Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 90
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2691
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 729
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 977
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 90
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2691
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 729
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 977
Składniki
Czekoladę z masłem rozpuszczamy w misce nad ciepłą wodą. Zdejmujemy.
Do czekolady dodajemy jajka, cukier, mąkę, sól, kawę i mieszamy do połączenia składników.
Ciasto wylewamy do tortownicy o średnicy 25 cm lub blaszki 15/25 cm. Ewentualnie posypujemy orzechami. Pieczemy 30 min w nagrzanym do 180 st piekarniku. Ciasto ma być dość niskie i wilgotne.