Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jutro Syn ma dyskotekę Halloweenową w szkole na którą zrobiłam takie ciastka Brownie z oczkami. Mam nadzieję, że młodzieży będzie smakować.
Mikser
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10681
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 907
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10681
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 907
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Formę o wymiarach 21 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę.
Do drugiej miski przesiej suche składniki.
Czekoladę (150 g) rozpuść z masłem na wolnym ogniu do przestudzenia. Pozostałe 50 g czekolady posiekaj.
Suche składniki dodaj do ubitych jaj i krótko zmiksuj. Dodaj rozpuszczoną z masłem czekoladę i znowu zmiksuj do połączenia. Na koniec dodaj kawałki czekolady i wymieszaj masę.
Ciasto przełóż do foremki i piecz góra dół w 180°C przez 25 min.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta potnij je na 12 równych kawałków i polej zrobioną wcześniej polewą. Odczekaj chwilę i udekoruj oczkami (12 par oczek w opakowaniu).