Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jutro Syn ma dyskotekę Halloweenową w szkole na którą zrobiłam takie ciastka Brownie z oczkami. Mam nadzieję, że młodzieży będzie smakować.
Mikser
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 169
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 28
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 93
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 95
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 169
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 28
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 93
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 95
Składniki
Formę o wymiarach 21 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę.
Do drugiej miski przesiej suche składniki.
Czekoladę (150 g) rozpuść z masłem na wolnym ogniu do przestudzenia. Pozostałe 50 g czekolady posiekaj.
Suche składniki dodaj do ubitych jaj i krótko zmiksuj. Dodaj rozpuszczoną z masłem czekoladę i znowu zmiksuj do połączenia. Na koniec dodaj kawałki czekolady i wymieszaj masę.
Ciasto przełóż do foremki i piecz góra dół w 180°C przez 25 min.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta potnij je na 12 równych kawałków i polej zrobioną wcześniej polewą. Odczekaj chwilę i udekoruj oczkami (12 par oczek w opakowaniu).