Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe ciasto, idealne dla każdego łasucha
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5071
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34436
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2097
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113777
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5071
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34436
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2097
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113777
Składniki
Bataty ugotować, odcedzić i zblendować na jednolitą masę. Dodać daktyle i połowę migdałów. Jeszcze raz zblendować całość. Dodać proszek do pieczenia, kawę, kakao, cukier wanilinowy, oliwę oraz pozostałą część migdałów (pokrojoną na małe kawałki). Wymieszać i przelać do formy.
Ciasto piec 30-40 minut w temperaturze 200 stopni (pieczenie góra-dół).
Czekoladę rozpuścić i polać ciasto po wyjęciu z piekarnika.