Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię to ciasto, a dla odmiany postanowiłam je zrobić z białej czekolady.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8428
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2944
Polecam.
Odsłon: 1681
Polecam.
Odsłon: 491
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8428
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2944
Polecam.
Odsłon: 1681
Polecam.
Odsłon: 491
Składniki
Rozpuścić masło wraz z białą czekoladą. Powinniśmy otrzymać kremową konsystencję. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wymieszać z kremem czekoladowym. Ciągle miksując dodawać powoli mąkę. Na koniec dodać startą na tarce, na dużych oczkach gorzką czekoladę i lekko zmiksować. Prostokątną lub kwadratową formę wyłożyć pergaminem a następnie równomiernie rozlać ciasto. Piec w 180° przez 30 minut.
W rondelku na małym ogniu rozpuścić dżem wiśniowy i rozlać go na wystudzone ciasto. Chwilkę odczekać aż dżem stężeje.