Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i wilgotne ciasto mega czekoladowe z dodatkiem chałwy. Przeznaczone dla miłośników czekolady, ponieważ podstawowym składnikiem jest własnie ona. Ciasto rozpływa się w ustach.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456848
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1237
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2110
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 510
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456848
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1237
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2110
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 510
Składniki
Masło należy roztopić, zdjąć z palnika. Do gorącego dodać posiekaną czekoladę. Wymieszać, do momentu powstania sosu czekoladowego. Następnie wystudzić. Jaja i cukier zmiksować, aż powstanie gładka i puszysta masa. Dodać przestudzony sos czekoladowy, wsypać przesianą mąkę z kakao i solą. Wymieszać. Dodać pokruszoną chałwę i delikatnie wymieszać. Mase przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20-23 minuty w temp. 180* bez termoobiegu Składniki na blaszkę 30/20 cm. Smacznego.