Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i wilgotne ciasto mega czekoladowe z dodatkiem chałwy. Przeznaczone dla miłośników czekolady, ponieważ podstawowym składnikiem jest własnie ona. Ciasto rozpływa się w ustach.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1354
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1819
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 299
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 614
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1354
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1819
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 299
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 614
Składniki
Masło należy roztopić, zdjąć z palnika. Do gorącego dodać posiekaną czekoladę. Wymieszać, do momentu powstania sosu czekoladowego. Następnie wystudzić. Jaja i cukier zmiksować, aż powstanie gładka i puszysta masa. Dodać przestudzony sos czekoladowy, wsypać przesianą mąkę z kakao i solą. Wymieszać. Dodać pokruszoną chałwę i delikatnie wymieszać. Mase przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20-23 minuty w temp. 180* bez termoobiegu Składniki na blaszkę 30/20 cm. Smacznego.