Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i wilgotne ciasto mega czekoladowe z dodatkiem chałwy. Przeznaczone dla miłośników czekolady, ponieważ podstawowym składnikiem jest własnie ona. Ciasto rozpływa się w ustach.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 336
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 62
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 340
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 32323
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9101
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 336
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 62
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 340
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 32323
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9101
Składniki
Masło należy roztopić, zdjąć z palnika. Do gorącego dodać posiekaną czekoladę. Wymieszać, do momentu powstania sosu czekoladowego. Następnie wystudzić. Jaja i cukier zmiksować, aż powstanie gładka i puszysta masa. Dodać przestudzony sos czekoladowy, wsypać przesianą mąkę z kakao i solą. Wymieszać. Dodać pokruszoną chałwę i delikatnie wymieszać. Mase przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20-23 minuty w temp. 180* bez termoobiegu Składniki na blaszkę 30/20 cm. Smacznego.