Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto czekoladowe, wykonane bez grama mąki. Może być również w wersji wegańskiej - szczegóły w przepisie. Idealnie słodkie, pasuje do niedzielnej kawy czy na poczęstunek dla znajomych. Smacznego!
Mikser
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 897
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 201
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 556
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 197
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 271
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 897
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 201
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 556
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 197
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 271
Składniki
Fasolę odcedź z zalewy i przepłucz w zimnej wodzie. Pozostaw do odsączenia.
Odcedzoną fasolę przesyp do miski. Obierz banana i podziel na kawałki, i dodaj do fasoli. Wlej całość oleju. Całość zmiksuj na bardzo gładką masę.
Dodaj kakao oraz sodę i całość dokładnie wymieszaj.
W osobnej misce zmiksuj jajka z cukrem - na gładką i puszystą, jasną masę. Do miski z ubitymi jajkami dodaj krem z fasoli. Wymieszaj delikatnie do połączenia składników.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni (funkcja góra-dół, bez termoobieg). Przygotuj formę - ja piekłam w tortownicy o średnicy ok. 24 cm. Dno formy wyłóż papierem do pieczenia. Wylej ciasto do formy i włóż na środkową półkę nagrzanego piekarnika. Piecz około 30-40 minut - do suchego patyczka lub jeśli wolisz bardziej wilgotne ciasto, piecz ok. 5 minut krócej (czyli np. 35 min. zamiast 40 min.).
Przygotuj polewę: wszystkie składniki polewy umieść w rondelku i podgrzewaj je na małej mocy palnika. Nie zagotowuj polewy. Po przygotowaniu, wylej polewę na ciasto (polewa powinna być rzadka). Możesz udekorować ciasto dodatkami - ja użyłam płatków migdałów.