Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasta mocno czekoladowe. W tm wypadku dodatek malin sprawia że nie jest ono aż tak bardzo słodkie. Do jego przygotowania można użyć samej gorzkiej czekolady.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 206
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4001
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 372
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 963
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 206
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4001
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 372
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 963
Składniki
Masło oraz obie czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej i studzimy. Następnie miksujemy z cukrem. Dodajemy jajka a w następnej kolejności mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Gotowe ciasto wylewamy do tortownicy o średnicy 24 cm z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy maliny i przykrywamy je delikatnie ciastem. pieczemy ok. 35-40 minut w 180 stopniach. Ostudzone ciasto dekorujemy polewą czekoladową i malinami. Smacznego :)