Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasta mocno czekoladowe. W tm wypadku dodatek malin sprawia że nie jest ono aż tak bardzo słodkie. Do jego przygotowania można użyć samej gorzkiej czekolady.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4528
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 7019
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3024
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 591
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4528
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 7019
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3024
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 591
Składniki
Masło oraz obie czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej i studzimy. Następnie miksujemy z cukrem. Dodajemy jajka a w następnej kolejności mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Gotowe ciasto wylewamy do tortownicy o średnicy 24 cm z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy maliny i przykrywamy je delikatnie ciastem. pieczemy ok. 35-40 minut w 180 stopniach. Ostudzone ciasto dekorujemy polewą czekoladową i malinami. Smacznego :)