Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne ciasto czekoladowe z super polewą.
Blacha do pieczenia 24 X 32 cm
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1738
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5283
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1784
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1738
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5283
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1784
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić. Masło utrzeć z cukrem na gładką masę (około 5 minut na średnich obrotach). Następnie dodawać po 1 jajku nie przerywając miksowania. Wlać masę czekoladową, wymieszać. Wsypać przesianą mąkę, delikatnie połączyć składniki. Ciasto przelać do wyścielonej papierem do pieczenia formy 24 x 32 cm.
Przygotować polewę: serek mascarpone utrzeć z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Polewę wyłożyć na ciasto. Piec około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Nie wyjmować ciasta zaraz po upieczeniu tylko wystudzić w lekko uchylonym piekarniku, a kiedy już całkowicie ostygnie włożyć do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem pokroić w kwadratowe porcje.