Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne ciasto czekoladowe z super polewą.
Blacha do pieczenia 24 X 32 cm
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 261
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1167
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 261
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1167
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić. Masło utrzeć z cukrem na gładką masę (około 5 minut na średnich obrotach). Następnie dodawać po 1 jajku nie przerywając miksowania. Wlać masę czekoladową, wymieszać. Wsypać przesianą mąkę, delikatnie połączyć składniki. Ciasto przelać do wyścielonej papierem do pieczenia formy 24 x 32 cm.
Przygotować polewę: serek mascarpone utrzeć z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Polewę wyłożyć na ciasto. Piec około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Nie wyjmować ciasta zaraz po upieczeniu tylko wystudzić w lekko uchylonym piekarniku, a kiedy już całkowicie ostygnie włożyć do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem pokroić w kwadratowe porcje.