Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędne, ciężkie, wilgotne, słodkie i mocno czekoladowe brownie z truskawkami to jak dla mnie deser idealny. Miłośnicy czekolady będą zachwyceni. To jedno z tych ciast, które kusi nie tylko zapachem, ale także wyglądem. "Zakalcowate" wnętrze i chrupiąca, szklista, charakterystyczna dla brownie "skorupka" na wierzchu, czyni to ciasto wyjątkowym. Idealna na przyjęcia w ogrodzie i słodki dodatek do popołudniowej kawy :) Będzie pysznie!
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 37
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2173
Polecam.
Odsłon: 423
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 628
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1977
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 37
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2173
Polecam.
Odsłon: 423
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 628
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1977
Składniki
Masło podgrzać w rondelku do rozpuszczenia. Dodać 200 g czekolady połamanej na kawałki. Odczekać 1 minutę, aby czekolada się ociepliła i podgrzewając na bardzo małym gazie wymieszać trzepaczką do połączenia się składników. Zdjąć z palnika i wystudzić. Jajka krótko ubić z cukrem i ekstraktem, tak, aby tylko podwoiły objętość. Dodać przestudzoną czekoladę z masłem i wymieszać trzepaczką. Dodać przesianą mąkę i wymieszać trzepaczką, tylko do połączenia się składników. Truskawki umyć, usunąć szypułki i dokładnie osuszyć. Pokroić na cienkie plasterki. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć plasterki truskawek i posypać mleczną czekoladą.
Wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika (grzałka góra-dół) i piec ok. 30-35 minut. Brzegi ciasta powinny być upieczone, na wierzchu powinna utworzyć się charakterystyczna szkląca "skorupka", a środek ciasta powinien być tylko lekko ścięty. Brownie przed pokrojeniem całkowicie wystudzić na kratce.