Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie, wilgotne i rozpływające się w ustach mega czekoladowe ciasto z wiśniami.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4355
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4355
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Składniki
Masło roztopić w garnku razem z czekoladami i odstawić do wystudzenia. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać połowę masy czekoladowej, sól i mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Dodać pozostałą masę czekoladową i ponownie wymieszać do połączenia się składników. Masę przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia (tylko spód) ( u mnie tortownica o śr. 23 cm). Na wierzchu ułożyć wiśnie i delikatnie wcisnąć w ciasto. Użyłam rozmrożonych i odsączonych wiśni. Piec w temp. 180’C przez około 50-60 minut – do suchego patyczka. Polewa czekoladowa: obie czekolady przełożyć do garnka i dodać mleko lub śmietankę. Podgrzewać ciągle mieszając, aż czekolada będzie płynna. Gotową polewą posmarować ciasto. Smacznego :-)