Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brzoskwiniowa chmurka bez pieczenia to połączenie pysznie kruchych herbatników maślanych, masy budyniowej z owocami i dodatkiem soku bananowego, a także pysznego kremu przypominającego bitą śmietanę.
tortownica 21 cm
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12673
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4127
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42990
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 498
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 374
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 442
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12673
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4127
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42990
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 498
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 374
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 442
Składniki
Herbatniki pokrusz bardzo drobno. Masło rozpuść w rondelku. Całość wymieszaj i wyłóż nią spód tortownicy o wielkości ok. 21 cm. Włóż do lodówki.
Przygotuj masę z brzoskwiniami. Odlej 3/4 szklanki soku bananowego i rozmieszaj w nim zawartość budyniu waniliowego. Resztę soku zagotuj z cukrem w rondelku. Wlej mieszaninę, zmniejsz ogień i cały czas mieszaj. Powinien zrobić się gęsty budyń bez grudek. Zdejmij z ognia.
Brzoskwinie obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj je do ciepłego (ale nie gorącego) budyniu i wymieszaj. Przełóż całość na spód brzoskwiniowej chmurki bez pieczenia. Po ostudzeniu, umieść ciasto w lodówce do schłodzenia.
W tym czasie przygotuj krem. Mocno schłodzoną śmietankę i mascarpone umieść z cukrem pudrem w dużej misce. Ubij na gładki i gęsty krem. Wyłóż go na wierzch ciasta i ponownie włóż do lodówki.