Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, wymaga mało pracy, tylko trzeba schować do lodówki na co najmniej 2 godziny, mi niestety się nie udało, ciasto stanowiło nieodpartą pokusę dla moich łasuchów.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112847
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 137
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 321
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 392
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 700
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112847
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 137
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 321
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 392
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 700
Składniki
1. 2 szk. mleka gotujemy.
2. W pozostałym mleku rozrabiamy mąkę z cukrem.
3. Wlewamy do gotującego się mleka, mieszając aż zrobi się gęsty.
4. Margarynę ucieramy mikserem.
5. Dodajemy żółtka.
6. Następnie stopniowo dodajemy ostudzony budyń.
7. Na dnie blaszki układamy namoczone w mleku herbatniki.
8. Wykładamy masę budyniową.
9. Układamy brzoskwinie.
10. Drugą warstwę herbatników.
11. Smarujemy masą kajmakową.
12. Trzecią warstwę herbatników.
13. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem.
14. Dodajemy ścieżkę.
15. Masę śmietanową wykładamy na herbatniki.
16. Posypujemy migdałami.
17. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny. 18. Ciasto gotowe. 19. Smacznego.