Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, wymaga mało pracy, tylko trzeba schować do lodówki na co najmniej 2 godziny, mi niestety się nie udało, ciasto stanowiło nieodpartą pokusę dla moich łasuchów.
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 588
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8545
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10114
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2897
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 588
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8545
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10114
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2897
Składniki
1. 2 szk. mleka gotujemy.
2. W pozostałym mleku rozrabiamy mąkę z cukrem.
3. Wlewamy do gotującego się mleka, mieszając aż zrobi się gęsty.
4. Margarynę ucieramy mikserem.
5. Dodajemy żółtka.
6. Następnie stopniowo dodajemy ostudzony budyń.
7. Na dnie blaszki układamy namoczone w mleku herbatniki.
8. Wykładamy masę budyniową.
9. Układamy brzoskwinie.
10. Drugą warstwę herbatników.
11. Smarujemy masą kajmakową.
12. Trzecią warstwę herbatników.
13. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem.
14. Dodajemy ścieżkę.
15. Masę śmietanową wykładamy na herbatniki.
16. Posypujemy migdałami.
17. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny. 18. Ciasto gotowe. 19. Smacznego.