Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...Pyszne ciasto brzoskwiniowe trio to biszkopt budyniowy nasączony sokiem z brzoskwiń przełożony kremem z serków homogenizowanych z galaretką brzoskwiniową, wierz posmarowany cienką warstwa dżemu brzoskwiniowego i na górze również brzoskwinie zalane galaretką brzoskwiniową
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 208
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 208
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodajemy cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku. Wlewamy olej oraz zimną wodę. Proszek budyniowy przesiewamy z proszkiem do pieczenia i mąką. Miksując na niskich obrotach dodajemy do ciasta.
Ciasto przelewamy na blaszkę (25x36cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30-40 minut.
Przestudzony biszkopt kroimy na dwa blaty. Nasączamy go sokiem z brzoskwiń wymieszanym z wodą.
Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody, mieszamy dokładnie. Odstawiamy do przestudzenia. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy serki homogenizowane, a następnie wlewamy zimną, lecz wciąż płynną galaretkę.
Przygotowaną masę od razu wykładamy na jeden z blatów biszkoptowych, wyrównujemy. Przykrywamy drugim blatem, nasączamy. Wierzch ciasta smarujemy dżemem brzoskwiniowym. Układamy pokrojone brzoskwinie i zalewamy tężejącą galaretką.