Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne ciasto składające się z masy z jogurtów brzoskwiniowych i kruszonki oraz brzoskwiń . Ciasto jest przepyszne i łatwe w przygotowaniu.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7883
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1121
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13652
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7883
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1121
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13652
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę. Podziel na pół i włóż do lodówki.
Białka ubij na sztywno z cukrem, dodaj wiórki kokosowe, jogurty oraz budynie i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszaj. Brzoskwinie wyjmij na sito żeby je odsączyć.
Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia. Jedną część kruszonki wyłóż na blachę, wyrównaj , wylej masę jogurtową i ułóż pokrojone w kostkę brzoskwinie. Na wierz połóż drugą część kruszonki.
Jogurtowiec piecz około jedną godzinę w temperaturze 180 st. Zamiast brzoskwiń możesz użyć dowolnych owoców np. truskawek malin i dodać budyń waniliowy lub śmietankowy. Smacznego.