Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto jest lekkie i łatwe do zrobienia
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1072
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1028
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12932
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1072
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1028
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12932
Składniki
Spód ciasta: wyłożyć blaszkę biszkoptami moczonymi w naparze herbacianym ,następnie rozsmarować na nich masę krówkową . Masa serowa: Żelatynę zalać100ml zimnej wody, odstawić na 10 minut do napęcznienia. Postawić na wolnym ogniu, mieszając, do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny lub podgrzać w mikrofali. Nie doprowadzać do wrzenia (żelatyna straci swoje właściwości żelujące). Zdjąć z palnika, pozostawić do przestudzenia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Dodać serki,a na końcu przestudzoną żelatynę.dokładnie wymieszać mikserem i wylać na biszkopty-wygładzić nożem na gładko,na serki ułożyć pokrojone owoce.Lekko schłodzić,a następnie wylać lekko tężejące galaretki na owoce.Chłodzić 2godz.