Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto jest lekkie i łatwe do zrobienia
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 98970
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 86
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5078
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5906
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 98970
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 86
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5078
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5906
Składniki
Spód ciasta: wyłożyć blaszkę biszkoptami moczonymi w naparze herbacianym ,następnie rozsmarować na nich masę krówkową . Masa serowa: Żelatynę zalać100ml zimnej wody, odstawić na 10 minut do napęcznienia. Postawić na wolnym ogniu, mieszając, do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny lub podgrzać w mikrofali. Nie doprowadzać do wrzenia (żelatyna straci swoje właściwości żelujące). Zdjąć z palnika, pozostawić do przestudzenia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Dodać serki,a na końcu przestudzoną żelatynę.dokładnie wymieszać mikserem i wylać na biszkopty-wygładzić nożem na gładko,na serki ułożyć pokrojone owoce.Lekko schłodzić,a następnie wylać lekko tężejące galaretki na owoce.Chłodzić 2godz.