Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie bułeczki na śniadanie.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 149
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 149
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z odrobiną cukru, wlać 10 ml ciepłego mleka, wsypać 10 dag maki, staranie wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Następnie żółtka wymieszać z roztopionym masłem(8 dag) i dodać do rozczynu. Ciasto połączyć z resztą mleka, mąki, cukrami, aromatem i szczyptą soli.
Zagnieść ciasto i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.
Na stolnicy posypanej mąka uformować z ciasta wałek, spłaszczyć i urywać ręką porcje takie jak na pączki i nakładać krem.
Zlepiać i układać na formie wyłożonej papierem do pieczenia (stroną sklejenia do dołu) posmarować roztopionym masłem.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec przez 20 minut.