Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie bułeczki na śniadanie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2344
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1464
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 538
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3628
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1342
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2344
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1464
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 538
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3628
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1342
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z odrobiną cukru, wlać 10 ml ciepłego mleka, wsypać 10 dag maki, staranie wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Następnie żółtka wymieszać z roztopionym masłem(8 dag) i dodać do rozczynu. Ciasto połączyć z resztą mleka, mąki, cukrami, aromatem i szczyptą soli.
Zagnieść ciasto i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.
Na stolnicy posypanej mąka uformować z ciasta wałek, spłaszczyć i urywać ręką porcje takie jak na pączki i nakładać krem.
Zlepiać i układać na formie wyłożonej papierem do pieczenia (stroną sklejenia do dołu) posmarować roztopionym masłem.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec przez 20 minut.