Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 43
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 43
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
białka ubić na sztywno dodając pod koniec cukier.
orzechy kakao i mąkę wymieszać razem dodać do ubitych białek
formę o wym 30x40 cm wyłożyć papierem posypać płatkami migdałów wylać na to ciasto i piec ok 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 170 stopni
pilnować,bo czas pieczenia może być krótszy,gdy przytrzymamy ciasto zbyt długo wyjdzie twarda beza i uniemożliwi nam to zrolowanie.Tak więc ciasto upieczone powinno być jeszcze miękkie ale ścięte z wierzchu nie klejące się do palców-później i tak zesztywnieje
upieczone ciasto wystudzić
ubić śmietanę-nie dodaję cukru bo ciasto jest bardzo słodkie wmieszać mandarynki
posmarować placek i zawinąć.ciężko jest zrobić roladę ja zwykle owijam śmietanę ciastem
posypać cukrem pudrem i schłodzić kroić ostrym nożem w dosyć grube plastry