Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To taki deser na szybko. Wystrczy uprażyć jabłka ( lub wziać te ze słoika), ugotować budyń waniliowy a najlepiej śmietankowy i pokruszyc ciasteczka.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1072
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 159
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2202
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4237
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1072
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 159
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2202
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4237
Składniki
Budyń ugotuj według opisu na opakowaniu. Garnek z budyniem wstaw do naczynia z zimną wodą i przestudź. Można położyć folię spożywczą na wierzch, aby na budyniu nie zrobiła się sucha "skórka” . Jeśli nie masz gotowych jabłek to obierz 1-2 sztuki pokrój w kostkę i na odrobinie wody upraz z cynamonem. Ciasteczka połam w dłoniach i lekko rozkrusz np. pałką ( nie mielę w malakserze, bo wtedy są zbyt miałkie). Orzechypodrpraż na suchej patelni i posiekaj, dodaj do pokruszonych ciastek. Wymieszaj. Na dna słoiczka wsyp dużą łyżkę ciastek, potem budyń i jabłka. Potem zrób kojejną warstwę.