Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To taki deser na szybko. Wystrczy uprażyć jabłka ( lub wziać te ze słoika), ugotować budyń waniliowy a najlepiej śmietankowy i pokruszyc ciasteczka.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1104
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1104
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Budyń ugotuj według opisu na opakowaniu. Garnek z budyniem wstaw do naczynia z zimną wodą i przestudź. Można położyć folię spożywczą na wierzch, aby na budyniu nie zrobiła się sucha "skórka” . Jeśli nie masz gotowych jabłek to obierz 1-2 sztuki pokrój w kostkę i na odrobinie wody upraz z cynamonem. Ciasteczka połam w dłoniach i lekko rozkrusz np. pałką ( nie mielę w malakserze, bo wtedy są zbyt miałkie). Orzechypodrpraż na suchej patelni i posiekaj, dodaj do pokruszonych ciastek. Wymieszaj. Na dna słoiczka wsyp dużą łyżkę ciastek, potem budyń i jabłka. Potem zrób kojejną warstwę.