Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To taki deser na szybko. Wystrczy uprażyć jabłka ( lub wziać te ze słoika), ugotować budyń waniliowy a najlepiej śmietankowy i pokruszyc ciasteczka.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326874
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12153
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17090
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326874
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12153
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17090
Składniki
Budyń ugotuj według opisu na opakowaniu. Garnek z budyniem wstaw do naczynia z zimną wodą i przestudź. Można położyć folię spożywczą na wierzch, aby na budyniu nie zrobiła się sucha "skórka” . Jeśli nie masz gotowych jabłek to obierz 1-2 sztuki pokrój w kostkę i na odrobinie wody upraz z cynamonem. Ciasteczka połam w dłoniach i lekko rozkrusz np. pałką ( nie mielę w malakserze, bo wtedy są zbyt miałkie). Orzechypodrpraż na suchej patelni i posiekaj, dodaj do pokruszonych ciastek. Wymieszaj. Na dna słoiczka wsyp dużą łyżkę ciastek, potem budyń i jabłka. Potem zrób kojejną warstwę.