Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To taki deser na szybko. Wystrczy uprażyć jabłka ( lub wziać te ze słoika), ugotować budyń waniliowy a najlepiej śmietankowy i pokruszyc ciasteczka.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5629
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12219
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5629
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12219
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Składniki
Budyń ugotuj według opisu na opakowaniu. Garnek z budyniem wstaw do naczynia z zimną wodą i przestudź. Można położyć folię spożywczą na wierzch, aby na budyniu nie zrobiła się sucha "skórka” . Jeśli nie masz gotowych jabłek to obierz 1-2 sztuki pokrój w kostkę i na odrobinie wody upraz z cynamonem. Ciasteczka połam w dłoniach i lekko rozkrusz np. pałką ( nie mielę w malakserze, bo wtedy są zbyt miałkie). Orzechypodrpraż na suchej patelni i posiekaj, dodaj do pokruszonych ciastek. Wymieszaj. Na dna słoiczka wsyp dużą łyżkę ciastek, potem budyń i jabłka. Potem zrób kojejną warstwę.