Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetny przepis na kruchutkie ciasteczka półksiężyce z dodatkiem budyniu czekoladowego (proszku),który nadaje im bardzo fajny smak.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15812
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4786
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 501
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15812
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4786
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 501
Składniki
Wszystkie składniki dajemy do miski-miksujemy je,a potem zagniatamy gładkie ciasto. Można podsypać troszkę mąką.
Z ciasta formujemy rożki,półksiężyce. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
pieczemy około 15-20 minut w temp 180 stopni. Ciasteczka troche podrosną. Po ostudzeniu lekko stwardnieją. Posypujemy je cukrem pudrem. Są pyszne,kruche i lekko czekoladowe.