Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z rodzinnego archiwum. Ciasto łatwe w wykonaniu i bardzo smaczne,zwłaszcza dla smakoszy ciasta kruchego,które w tym wypadku jest wyjątkowo delikatne. Polecam :)
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 33
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 33
Składniki
Z podanych składników zagnieśc ciasto. Wyrabiać tylko tak długo żeby połączyły się składniki. Mąki dodajemy w zależności ile zabierze ciasto-nie muszą to być pełne trzy szklanki.
Po wyrobieniu pieczemy trzy placki.
Gotujemy budyń.
Na placek wylewamy częśc budyniu i kładziemy na niego kolejny placek znowu budyń i przykrywamy ostatnim plackiem na który wylewamy resztę budyniu. Górę ciasta posypujemy pokruszonymi biszkoptami.