Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z rodzinnego archiwum. Ciasto łatwe w wykonaniu i bardzo smaczne,zwłaszcza dla smakoszy ciasta kruchego,które w tym wypadku jest wyjątkowo delikatne. Polecam :)
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 16951
Święto zakochanych to doskonała okazja do spędzenia razem wieczoru, najlepiej...
Odsłon: 575
Błyskawiczna i smaczna zupa paprykowa, którą przygotujesz z zaledwie kilku sk...
Odsłon: 76
Kuchnia kurpiowska bazuje na produktach roślinnych – warzywach, kaszach, ziem...
Odsłon: 2784
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 16951
Święto zakochanych to doskonała okazja do spędzenia razem wieczoru, najlepiej...
Odsłon: 575
Błyskawiczna i smaczna zupa paprykowa, którą przygotujesz z zaledwie kilku sk...
Odsłon: 76
Kuchnia kurpiowska bazuje na produktach roślinnych – warzywach, kaszach, ziem...
Odsłon: 2784
Składniki
Z podanych składników zagnieśc ciasto. Wyrabiać tylko tak długo żeby połączyły się składniki. Mąki dodajemy w zależności ile zabierze ciasto-nie muszą to być pełne trzy szklanki.
Po wyrobieniu pieczemy trzy placki.
Gotujemy budyń.
Na placek wylewamy częśc budyniu i kładziemy na niego kolejny placek znowu budyń i przykrywamy ostatnim plackiem na który wylewamy resztę budyniu. Górę ciasta posypujemy pokruszonymi biszkoptami.