Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z rodzinnego archiwum. Ciasto łatwe w wykonaniu i bardzo smaczne,zwłaszcza dla smakoszy ciasta kruchego,które w tym wypadku jest wyjątkowo delikatne. Polecam :)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7241
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2690
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20203
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 583
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 815
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7241
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2690
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20203
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 583
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 815
Składniki
Z podanych składników zagnieśc ciasto. Wyrabiać tylko tak długo żeby połączyły się składniki. Mąki dodajemy w zależności ile zabierze ciasto-nie muszą to być pełne trzy szklanki.
Po wyrobieniu pieczemy trzy placki.
Gotujemy budyń.
Na placek wylewamy częśc budyniu i kładziemy na niego kolejny placek znowu budyń i przykrywamy ostatnim plackiem na który wylewamy resztę budyniu. Górę ciasta posypujemy pokruszonymi biszkoptami.