Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na biszkopcie o bardzo delikatnym posmaku masy toffi i budyniu. Pychotka:)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 599
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1846
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 391
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 599
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1846
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 391
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę, podczas ubijania powoli dodajemy cukier. Następnie dodajemy po 1żółtku,a na koniec mąkę przesianą z proszkiem i budyniem. Pieczemy w temp. 180-190 , ok15-20 minut
Budynie(2szt) gotujemy według przepisu na opakowaniu.Gorący budyń wykładamy na biszkopt. Na budyń układamy ciastka pepitki. Masę krówkową podgrzewamy i gorącą smarujemy ciastka. Studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Rozkładamy na masie .Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki.