Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne! Tanie! Łatwe do zrobienia!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2362
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3372
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1421
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2161
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2362
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3372
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1421
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2161
Składniki
Jabłka obierz, zetrzyj na dużych oczkach.
Budynie ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu w 1 l. mleka z pół szklanki cukru.
Białka ubij na sztywną pianę.
Masło utrzyj na puszystą masę ze szklanką cukru i żółtkami.
Ucierając powoli wsypuj mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Dodaj śmietanę i ubitą pianę , delikatnie wymieszaj.
Na wyłożonej pergaminemblasze ułóż 3/4 ciasta i posyp bułką tartą.
Ułóż jabłka , rozsmaruj budyń.
Przykryj resztą ciasta.
Piecz 50 minut w 180''C.