Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne! Tanie! Łatwe do zrobienia!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5644
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32253
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5644
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32253
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Składniki
Jabłka obierz, zetrzyj na dużych oczkach.
Budynie ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu w 1 l. mleka z pół szklanki cukru.
Białka ubij na sztywną pianę.
Masło utrzyj na puszystą masę ze szklanką cukru i żółtkami.
Ucierając powoli wsypuj mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Dodaj śmietanę i ubitą pianę , delikatnie wymieszaj.
Na wyłożonej pergaminemblasze ułóż 3/4 ciasta i posyp bułką tartą.
Ułóż jabłka , rozsmaruj budyń.
Przykryj resztą ciasta.
Piecz 50 minut w 180''C.