Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne! Tanie! Łatwe do zrobienia!
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3719
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 2041
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 782
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 60
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3719
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 2041
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 782
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 60
Składniki
Jabłka obierz, zetrzyj na dużych oczkach.
Budynie ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu w 1 l. mleka z pół szklanki cukru.
Białka ubij na sztywną pianę.
Masło utrzyj na puszystą masę ze szklanką cukru i żółtkami.
Ucierając powoli wsypuj mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Dodaj śmietanę i ubitą pianę , delikatnie wymieszaj.
Na wyłożonej pergaminemblasze ułóż 3/4 ciasta i posyp bułką tartą.
Ułóż jabłka , rozsmaruj budyń.
Przykryj resztą ciasta.
Piecz 50 minut w 180''C.