Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bułeczki drożdżowe z bananami nigdy nie robiłam z takim nadzieniem ale miałam dojrzałe banany i zastanawiałam się do czego je wykorzystać i postanowiłam zrobić bułeczki.Wyszły pyszne polecam.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 79
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 42
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 42
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2773
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 111
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 79
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 42
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 42
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2773
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 111
Składniki
Do misy robota przesiej mąkę dodaj cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli, drożdże, żółtka wymieszaj następnie dolej mleko i masło oraz startą skórkę z cytryny.Ciasto wyrabiają ręcznie lub za pomocą miksera z hakiem około 10 minut. Ciasto przykryj ściereczką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Banany rozgnieść widelcem. Wyrośnięte ciasto wyłóż na stolnicę oprószoną lekko mąką i rozwałkuj za pomocą dużego kółka np.kubka wycinaj kółka w środku zrób zagłębienie za pomocą szklanki i włóż po trochę bananów posyp cukrem i cynamonem. Przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut żeby odpoczęły. Piecz około 25 minut w temperaturze 180 st .