Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bułeczki drożdżowe z bananami nigdy nie robiłam z takim nadzieniem ale miałam dojrzałe banany i zastanawiałam się do czego je wykorzystać i postanowiłam zrobić bułeczki.Wyszły pyszne polecam.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 813
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8877
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1310
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10507
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4741
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 813
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8877
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1310
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10507
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4741
Składniki
Do misy robota przesiej mąkę dodaj cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli, drożdże, żółtka wymieszaj następnie dolej mleko i masło oraz startą skórkę z cytryny.Ciasto wyrabiają ręcznie lub za pomocą miksera z hakiem około 10 minut. Ciasto przykryj ściereczką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Banany rozgnieść widelcem. Wyrośnięte ciasto wyłóż na stolnicę oprószoną lekko mąką i rozwałkuj za pomocą dużego kółka np.kubka wycinaj kółka w środku zrób zagłębienie za pomocą szklanki i włóż po trochę bananów posyp cukrem i cynamonem. Przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut żeby odpoczęły. Piecz około 25 minut w temperaturze 180 st .