Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne bułeczki drożdżowe nadziane musem z owoców z kompotu wigilijnego ,posypane kruszonką idealne na każdą okazję, imprezę rodzinną lub do pracy na drugie śniadanie.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 181
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 366
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3162
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 181
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 366
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3162
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj szczyptę soli, zrób zagłębienie wsyp cukier, suche drożdże i wlej ciepłe mleko zacznij wyrabiać ciasto, dodaj jajko, roztopione masło i otartą skórkę z cytryny lub pomarańczy. Ręcznie lub za pomocą miksera z hakiem wyrób elastyczne ciasto, wyrabiaj około 10 minut. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godzinę.
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki.
Ciasto wyjmij na opruszoną mąka stolnicę, rozwałkuj i wycinaj kółka, lekko spłaszcz, nakładaj po łyżeczce musu z owoców i zlep formując kształt bułeczki. Przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut żeby odpoczęły.
Bułeczki drożdżowe posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp kruszonką. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 25 minut w temperaturze 180 st.