Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne bułeczki drożdżowe nadziane musem z owoców z kompotu wigilijnego ,posypane kruszonką idealne na każdą okazję, imprezę rodzinną lub do pracy na drugie śniadanie.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29332
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3075
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 164
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18724
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 743
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29332
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3075
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 164
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18724
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 743
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj szczyptę soli, zrób zagłębienie wsyp cukier, suche drożdże i wlej ciepłe mleko zacznij wyrabiać ciasto, dodaj jajko, roztopione masło i otartą skórkę z cytryny lub pomarańczy. Ręcznie lub za pomocą miksera z hakiem wyrób elastyczne ciasto, wyrabiaj około 10 minut. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godzinę.
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki.
Ciasto wyjmij na opruszoną mąka stolnicę, rozwałkuj i wycinaj kółka, lekko spłaszcz, nakładaj po łyżeczce musu z owoców i zlep formując kształt bułeczki. Przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut żeby odpoczęły.
Bułeczki drożdżowe posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp kruszonką. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 25 minut w temperaturze 180 st.