Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na bułki drożdżowe bez dodatku jajek ? mam dla was mój sprawdzony przepis gdzie zapraszam na blog kuchnia domowa agi
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34709
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 100
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34709
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 100
Składniki
Wszystkie składniki dodać do miski śmietanę podgrzewając, wyrobić do połączenia się składników a po wyrobieniu dodać rozpuszczone ostygnięte masło i wyrobić do jego wchłonięcia przez ciasto. Odstawić na 15 minut aby odpoczęło
Po wyznaczonym czasie odrywać kawałek ciasta rozpłaszczyć go w dłoni, nałożyć dowolny dżem skleić i uformować bułeczki. Przygotowane ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić na 30 minut do podrośnięcia
Wyrośnięte bułki wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 35 - 40 minut do ładnego zarumienienia
Wyrośnięte bułki wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 35 - 40 minut do ładnego zarumienienia