Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na bułki drożdżowe bez dodatku jajek ? mam dla was mój sprawdzony przepis gdzie zapraszam na blog kuchnia domowa agi
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 573
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18457
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 79
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 59
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 573
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18457
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 79
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 59
Składniki
Wszystkie składniki dodać do miski śmietanę podgrzewając, wyrobić do połączenia się składników a po wyrobieniu dodać rozpuszczone ostygnięte masło i wyrobić do jego wchłonięcia przez ciasto. Odstawić na 15 minut aby odpoczęło
Po wyznaczonym czasie odrywać kawałek ciasta rozpłaszczyć go w dłoni, nałożyć dowolny dżem skleić i uformować bułeczki. Przygotowane ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić na 30 minut do podrośnięcia
Wyrośnięte bułki wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 35 - 40 minut do ładnego zarumienienia
Wyrośnięte bułki wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 35 - 40 minut do ładnego zarumienienia